18/1/11

Pel meu amic Sisco



Com començar a expressar el que sento,  aquest sentiment no és de record, estàs pressent .
Al voltant meu, miri on miri em dius alguna cosa.
-Darrere del matoll, sí, aquell dels feixos, sota dels roures,  al petit se li veu la taca al cul, son d’espavilats!!!  -em dius buscant amb els prismàtics els cabirols , que gairebé no es veuen , ignorant que els espiem.
Hi seràs a tot arreu, a través de la teva mirada he après a veure totes aquestes bestioles que no coneixia i tots aquests tresors amagats pels camps i camins, només pressents  per a les mirades curioses i sensibles com la teva.
Aquell pomer de la carretera que ara tremola sota el gel de l’ hivern, sempre et portarà aquí, i aquell petit nesprer  antic que gairebé ningú coneix i que tu en vas descobrir, no se si el trobaria, inconscient de mi que pensava que sempre hi series per ensenyar-me aquestes troballes !!!
-...i a aquesta herba li diem “soses” a Lorca li encanta!!!-
...tantes coses que ens has fet estimar, haurem de rebuscar - les a la nostra memòria. Ja no hi seràs per explicar-nos-les,  tantes i tantes anècdotes del teu poble, la teva gent, els teus veïns, sempre sota una veu d’ algú que s’estima la vida .
Però dia rere dia, ens retrobarem,  en sentir els cérvols bramar, en veure els bernats al riu, al teu riu, en passejar pels camins i en sentir la olor del romaní.
Treballador incondicional, tots et recordaran cada vegada que allò, o allò altre s’espatlli i en cridar a Paquito, no hi trobi resposta.
La teva integritat com a persona sempre en farà pensar abans de decidir ,  has marxat digne, rebel i íntegre.  
Nina

8 comentaris:

Anònim ha dit...

SIEMPRE ESTARAS ENTRE NOSOTROS.ADEU

Anònim ha dit...

UNA DE LAS MEJORES PERSONAS QUE HE CONOCIDO,LA NATURALEZA ERES TU.M@C.

Anònim ha dit...

no sé que dir....
sempre formaras part del paissatge de gerri.
Tere, un beso y una abrazada muuuuuuy fuerte.
Hasta le sabado.
nani.

Anònim ha dit...

SISCO: TE HAS IDO SIN TU CAJA DE HERRAMIENTAS, ¿CÓMO VAS A HACER TU FAENA? AH! Y....TUS PRISMÁTICOS, ¿CÓMO LO HARÁS AHORA?, BUENO, BUENO YA SÉ QUE TIENES VISTA DE ÁGUILA. TE QUIERO. MARY

ANNA ha dit...

SEMPRE ESTARÀS EN EL NOSTRE RECORD I FORMARÀS PART DE GERRI ELS MEUS FILLS SOBRETOT LA GINEBRA TAMBÉ S'EN RECORDARAN DE TÚ. T'ENVIEM LES NOSTRES MANS ALLÀ ON ESTIGUIS...ANNA, JOSEP, GINEBRA I JOEL

Anònim ha dit...

Al poc temps d’estar a Barcelona (fa uns 20 anys), l’àvia de la que després ha estat la meva companya em va dir que havia conegut feia molts anys un noi que també era de Gerri (mireu que n’és de petit el món). Es veu que havia treballat en una empresa al mateix carrer on vivia ella (al casc antic de Barcelona).

Després de dir-me la seva edat, com era, el seu nom (Sisco em va dir, a pesar que em va costar una mica relacionar-lo amb el nom pel qual a casa sempre t’hem conegut) i lo bona persona que era i després de parlar-ho amb la meva mare, la conclusió va ser que no podia ser altra persona que el Paquito. On vull anar? Doncs entendreu que a casa nostra no ens va costar relacionar “bona persona” amb Paquito. És una anècdota, però que per als de casa resumeix perfectament el que ha estat el Paquito: una persona meravellosa.

Com va dir en el seu dia Albert Einstein “donar exemple no és la principal manera d’influir sobre els altres; és l’única manera”. Gràcies Paquito per haver donat exemple durant tota la teva vida.

Fins sempre, sé de ben segur que ens tornarem a trobar.

Joan Manel Rebollo

Anònim ha dit...

QUANT ALGÚ DEL NOSTRE ENTORN FALTA SEMPRE INTENTEM RECORDAR LES COSES BONES,PERÒ AMB EL PAQUITO NO CAL FER CAP ESFORS.
SEMPRE AMB UN SONRIURE AMABLE,UN "TOT HO FAREM" SENSE PERDRE ELS NERVIS.
TROBAREM A FALTAR EL TEU SONRIURE...
JOSEP M. ISA

Anònim ha dit...

Sisco gràcies per haver-te conegut.
Un dels records : la mirada plena d´alegria per haver descobert una
flor en una de les seves passejades per les seves estimades muntanyes,
per la recerca del seu nom en un llibre, ..... quan vui aprendre
d´aquest GRAN HOME.
i també dir que darrera un GRAN HOME i ha una GRAN DONA.
"detrás de un gran hombre siempre hay una gran mujer"
maria antonia