15/11/10

VARIANT N-260

ALERTA AMB LES AFECTACIONS D’OBRA
DE LA VARIANT DE GERRI CTRA. N-260


Veïns i veïnes, com ja deveu saber el Ministerio de Fomento fa ja unes setmanes va fer l’adjudicació de la futura variant de Gerri de la Sal de la ctra. N-260 i aviat n’han de tramitar les expropiacions i a primers d’any començar-ne les obres. No val a badar i Lo Pedrís, Associació de Veïns de Baix Pallars, volem informar-vos, alertar i no pas alarmar, dels riscos i problemes que els veïns - nes podem tenir i patir derivats de les obres que hi ha previstes. Son els següents:

1º El perill de despreniments de roques sobre les cases de Gerri. De sempre ja en cauen amb un cert degoteig; amb les obres a fer el risc serà potencialment més gran. Ens caldrà reclamar garanties de seguretat. Proposem fer una comissió dels veïns i veïnes afectats.

2º El perill de que s’afecti el curs d’aigua salada de Gerri. Res se’n sap de on ve ni per on passa; per tan caldrà demanar que en tinguin el control adient i bona cura.

3º El conflictiu trànsit dels camions (banyera) d’anar i tornar de fer el transport de les terres sobrants de l’obra de túnel; sobretot per l’estretor de la carretera de Peramea que s’haurà d’utilitzar previsiblement per portar-les a parcel•les del Pla de corts. Ens caldrà reclamar que aquesta activitat sigui compatible amb la nostra quotidiana mobilitat obligada.

4º Els talls de trànsit i de pas alternatiu que poden ser importants, previsiblement conflictius en el tram dels 150m als peus del penya-segat de la Costoia, previ al falç túnel d’Arboló; afectaran greument la mobilitat dels usuaris, però especialment dels qui en som habituals. Ens caldrà reclamar informació de què faran per minimitzar l’impacta de les obres.

5º Per les servituds i penalització que la negativa al reivindicat Enllaç Nord comportarà a les nostres vides quotidianes de veïns i veïnes del municipi Baix Pallars, sobretot per la majoria residents en els pobles de Pla de Corts, Montcortés i del barranc d’ Ancs. I també perquè els fa nosa El Compte. És negar que la Ctra. N-260, carretera de llarg recorregut, a més també té les funcions de carretera comarcal i local. És troncal i no n’hi ha cap altra.

Per tal d’informar-vos amb més detall, assabentar-nos de quines coses varies (personals i col•lectives) podem tenir-hi a fer:

Os convoquem a una reunió
pel proper dia 20 de novembre,
a les 18,30 hores
A la sala polivalent de l’ajuntament

Ho parlarem i ens organitzarem Associació de Veïns de Baix Pallars, “Lo Pedrís”



2 comentaris:

deslocalizada ha dit...

Espero y deseo que todos los afectados asistamos mañana a la reunión. Si estamos unidos y nos ponemos de acuerdo para que Fomento asuma un plan de seguridad para nuestras casas, podremos asumir las obras de la variante, con mucha más tranquilidad.Hagamos un esfuerzo y vayamos a la reunión, es por el bién de todos.

Anònim ha dit...

Aixó mateix, bé s'ho val
sabonasak