2/9/13

Estiu

S’han acabat les vacances, tot torna a la “normalitat” , bé, per dir alguna cosa . Aquest a estat un estiu fresquet amb una pluviometria alta. Des del març a l’agost han caigut 760 litres /m2, al juliol  212
Mirant per la finestra els camps conserven un verd inusual propi d’altra estació , fa goig! Tot conserva el verd, el meu hort, una mica deixat sembla la selva, només hi falten els micos.
Bé ,tot verd excepte les vores de la carretera de Gerri a Peramea, no puc estalviar-me el comentari però és que és increïble!!!!  a banda i banda de la carretera una franja cremada , i no pas pel  foc, delimita el bosc de la carretera.
Alguna ment lúcida ha tingut la idea de fumigar , ja fa dies, tot el tram de carretera, cada vegada que baixo i pujo , i son moltes (tinc un adolescent i ja se sap que l’estiu marca un preu , festes i més festes i això comporta exercir el rol de pares, acompanyar al nen en anades i tornades, que hi farem!!! )   doncs bé cada vegada que passo ,em venen al cap una sèrie d’improperis que m’agradaria descarregar sobre qui va tenir aquesta idea. Ves a saber quina administració a estat la autora, si la local o la comarcal, tant se val !!!
A qui se li pot acudir una idea com aquesta!!! A algú que no te ni idea perquè serveix un herbicida , com funciona i que efectes te, lluny de esgrimir (ara no tinc ganes) arguments ecologistes i conservacionistes, només argumentaré que durant tot l’estiu en aquest tram ens hem estat jugant repetir la terrible experiència de l’incendi del 8 de març del passat any.
Una carretera que durant l’estiu veu notablement incrementat el trànsit amunt i avall buscant les delícies de Montcortés i els pobles que l’envolten, un perill que potser ningú va avaluar a banda i banda un polvorí , a més lleig.
Quin pèrdua de temps i diners , diners que paguem tots i que uns quants tiren a les vores de les carreteres .

No tinc fotos que estiguin bé per il·lustrar-ho, sempre hi passo circulant.

Salut

Lina









3 comentaris:

ecologistas en acción ha dit...

No puede ser que los agricultores, ecológicos o no ecológicos, hayan decidido, por las razones que crean oportunas, no usar herbicidas en sus parcelas y que la administración pase “quemando” toda la hierba de sus linderos. Contaminando sus productos e impidiéndoles comercializarlos como productos ecológicos.

ecologistas en acción ha dit...

No puede ser que soltemos en el medio moléculas de síntesis, cuyos efectos sobre la salud y el medio ambiente son cuestionadas en todo el mundo, como si estuviésemos regando con agua bendita los taludes de nuestras carreteras y caminos.

Roser ha dit...


Una persona especialista en temes mediambientals va venir de visita a casa i sense que jo digués res em va dir que estava indignada de com es podien fer barbaritats com aquesta de fumigar amb herbicida una vora de carretera, en un espai que s'està regenerant després de un incendi. És car, ineficaç i en un municipi més o menys turístic fa malbé molt el paisatge. Pregunta a l'ajuntament :Abans de prendre decisions d'aquest tipus si no teniu cap mena de coneixement ni de sensibilitat no us podríeu assessorar ?