26/5/13

Variant de Gerri

Aquesta és la carta que hem enviat a les administracions següents:

Ministeri de Foment a Madrid
Delegació del govern a Catalunya
Subdelegació de govern a Lleida
Unitat de carreteres del estat a Lleida
Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
Consell Comarcal del Pallars Sobirà





Senyora,
El Ministeri de Foment va fer pública el passat novembre la renuncia a les obres de la variant de la N260 al seu pas per Gerri de la Sal.
Les obres de la variant van començar al juny del 2011, amb una inversió prevista de 48 milions fins al 2014,  al mes de novembre es  van abandonar  aquestes obres,  oferint a l’ajuntament de Baix Pallars un projecte alternatiu d’eixamplament de la via dintre del nucli urbà.
Aquestes obres vam suposar pel Baix Pallars la pèrdua d’un petit nucli , El Compte, amb una casa habitada tot l’any i una segona residència. El poble del Compte va ser arrasat , desoint  als veïns que fèiem altres propostes més barates i ajustades a les necessitats del municipi.
En cap cas es volia prescindir d’una variant reiteradament demanada pels veïns.
Quant es van abandonar les obres, tant a la part nord de Gerri, com al sud, el paisatge ha estat alterat de forma notable, amb moviment de terres , destruint un entorn dedicat a activitats agrícoles.
A la banda nord, on abans teníem un poble amb la seva història , ara tenim un monument de ciment ( embocadura del túnel).
A la banda sud, se’ns ha obsequiat amb un desgavell de deixalles, ferros , fustes, casetes d’obra destruïdes, tot un seguit de despropòsits impossibles d’acceptar .
A tocar del poble de Gerri, aquestes obres, sovint son freqüentades per nens que acaben jugant, amb el perill que comporta, entre ferros i deixalles.
Qui assumirà un possible accident al voltant d’una zona precàriament tancada i senyalitzada i que a més no hauria de ser?
Des de l’Associació de veïns, denunciem la falta de planificació per part de l’administració, no entenent que en un plaç de temps tant curt  entre adjudicació i abandonament del projecte no s’hagi pogut preveure la falta de pressupost per executar-lo.

Exigim que es torni a deixar l’entorn d’un poble, que recordem està catalogat com a BCIN (Bé Cultural d’Interès  Nacional) , tal com estava abans  d’iniciar-se les obres i que qualsevol altra intervenció per la millora de la travessia de Gerri, sigui ,no només consultada a l’ajuntament, sinó amb tots els veïns del poble, que son qui finalment pateixen les conseqüències de totes les intervencions de l’administració.  

1 comentari:

Anònim ha dit...

SI ES POT nomès quant hom lluita i s'ho creu. SABONASAK