19/10/12

Reunió de veïns a Peramea


Veïns i veïnes,
Davant la incertesa del nou projecte de construcció d’una bassa al Pla de Corts i la conseqüent extracció d’aigua de l’estany de Montcortés, us convoquem el dimarts dia 23 a les 19h a la casa de la vila de Peramea, per exposar el tema i concretar les possibles actuacions.
Som conscients dels problemes que té el territori amb el tema de l’aigua i de la importància de trobar solucions al respecte, tot i així creiem que aquesta no és la resposta més encertada. Dubtem que s’hagi fet un estudi seriós sobre les necessitats d’ aigua reals de la població del municipi, on es tinguin en compte els usos tradicionals, ramaders, agrícoles i turístics, així com les conseqüències de treure aigua de l’estany. Cal buscar alternatives per tal de solucionar un problema que ens afecta a tots, i és imprescindible fer-ho amb respecte i gestionant els recursos d’ una manera òptima, sense hipotecar el futur del territori des de tots els àmbits.
L’Estany de Montcortés és un patrimoni natural de caràcter social que hem de protegir de totes totes. I cal que les decisions necessàries que es prenguin el protegeixin com es mereix, tal i com es contempla en els nombrosos estudis fets sobre aquest espai que remarquen i destaquen el seu valor. I per tant, que es facin efectives totes les figures de protecció que té. ( PEIN, LIC i ZEPA )
Us esperem,
Lo Pedrís i veïns i veïnes del Baix Pallars