10/10/10

¡ QUE CHULO EL PUEBLO DE SELLUI !








Cada año " lo Pedrís" organiza una salida por el Baix Pallars, y visitamos un pueblo de nuestro municipio, con la intención de conocer nuestro entorno y sus vecinas-os.
Ayer, sábado, fuimos de excursión a Sellui. Nos hicieron de anfitriones: Dolors, Montse, Jaume y Antoni: Con ellos, hicimos un recorrido por un pueblo super-límpio y cuidado. Por casualidad, casi que conocimos a todos los vecinos de Sellui, porque conforme íbamos haciendo el recorrido por el pueblo, llegaban los vecinos que no viven todo el año, pero que aprovechan cualquier fiesta, para disfrutar unos días de su casa.
¡ A Antón y Cristina les sorprendimos medio dormidos!
Acabamos en la era de Jaume y Dolors, compartiendo un pica-pica y brindando por la "SALUD DE LOS PUEBLOS Y SUS HABITANTES".
Os aconsejo que os déis un paseo por Sellui, ¡ Os sorprenderá!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una manera diferent de relacionar-nos i una bona manera per coneixen el municipi i els seus pobles

Aquesta vegada ha sigut Sellui el poble que el dissabte dia 9 d’octubre varem visitar. L’objectiu d’aquestes sortides de veïns i veïnes, a visitar els diferents pobles del Baix Pallars, ja en portem fetes unes quantes, sempre hem volgut que servis per dues coses, que ens coneixents millor i compartir-ne vivències e inquietuds i alhora saber millor de l’historia peculiar de cada un dels pobles que conformen i comparteixen aquest mateix municipi.

En aquesta ocasió, En Jaume i la Dolors de Ca de Boronat va ser els amfitrions, quins ens van explicar l’activitat econòmica originaria dels vilatans de la pedania de Sellui, bàsicament ramadera i d’explotació dels boscos per fer-ne carbonet. Posteriorment l’expropiació de molts dels boscos per l’estat i la substitució del seu arbrat endèmic per pineda mediterrània, va condemnar al poble a despoblar-se. De debò, com sempre, tanmateix molt interessant conèixer la història del que ha passat i que ens s’ho expliquin persones que han viscut els esdeveniments històrics tant a nivell econòmic com social, doncs no cal dir que ha tingut repercussions importants com ara l’emigració cap altres contrades. Els canvis de valors sobre l’economia acaba repercutint en les nostres vides. No obstant ara el poder constatar la seva història amb aquestes sortides ens apropa i possibilita la relació entre veïns. Val la pena participa-hi.

Mari i Miquel