16/5/11

Sortida natura a Baén







Bon dia veïns, ahir vam fer la sortida natura que des de Lo Pedrís organitzem un parell de vegades l'any. Aquesta vegada varem anar a Baén pel camí de la Roca de Maira, un camí espectacular, preciós. Va fer un dia de regal, i només sortir de Gerri i enfilar cap a Enseu l'aire es va encalmar. Vam trigar unes dues hores fins a Baén. En arribar, després de descansar una mica a l'assoleiada plaça, la Juanita, el seu home Pepito, en Salvador i algun altre veí ens van fer cinc cèntims sobre aquest bonic poble.
Durant l'any només viu una família, l'Olga i el seu home, que aquest dia no hi eren, a l'estiu o quant comença el bon temps la Juanita i el seu home pugen a gaudir del seu poble.
Unes històries entranyables, uns records comuns a molts d'altres indrets del voltant. Pobles d'esforç, de molta feina, però amb un intens caliu en les seves relacions, records de l'escola, de les trobades vora el foc per jugar a cartes, i records d'un temps en el que moltes feines els unien. El record de la pèrdua inexorable dels seus habitants en temps que van ser massa difícils per poder continuar als pobles.
La seva església va ser declarada Bé Cultural d'Interès Local fa un parell de mesos, preciosa!!!
Un indret recomanable una excursió genial, varem gaudir d'un dinar compartit a la plaça, varem riure molt i vam marxar a peu pel mateix camí amb un bon record al cor.
Salut

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Va ser una jornada força agradable, sobretot de participació i de convivència. També l’àpat del dinar comunitari i les galetes obsequi dels veïns amfitrions. Cord per a la propera sortida. A part dels que varen fer l’excursió a peu també hi varem anar al menys nou persones més en cotxes. Quants érem en total.???. Això sí és fer país i xarxa social de proximitat. Endavant "Lo Pedrís".

Sabonasak

Anònim ha dit...

Jo també m´ho vaig passar molt bé.
Va ser una jornada super.chuli.
Per cert, que ha passat amb el color de la pagina, no m´agrada gens aquest color negre.
Era molt més agradable el color tronja d´abans

Sílvia ha dit...

Va ser genial!. Un dia perfecte, amb molt de bon rotllo. La veritat es que va ser el primer cop, però repetiré. I penseu que anaven molt ben preparats, sobre tot amb el dinar, ja, ja, ja

Unknown ha dit...

Para mi también fue un día muy agradable, así que, la próxima vez que vaya a Gerri si organizáis otra excursión me apunto a ir con vosotros.
Saludos. Montse.